Helena Enegren
Jag heter Helena och föddes år 1985 i södra Stockholm.
Mitt stora djurintresse har alltid följt mig så valet av gymnasium var inte så svårt. Jag blev 2004 färdigutbildad djurvårdare från spånga gymnasium efter 3 års studier.
2005 startade jag och min bästa vän ett hunddagis tillsammans där jag har jobbat fram till 2012.
2007 började jag min hundfrisörutbildning för att kunna erbjuda våra kunder lite extra. Det jag inte visste då var att jag skulle fastna så för yrket.
När sedan min kompanjon valde att det var dags att gå vidare i livet efter 7 år som egen företagare valde jag också att lägga dagisbiten åt sidan och gick över till hundfrisör på heltid istället.

Sen jag var liten har det alltid vart hundar som gällt för min del. Dock dröjde det tills jag flyttade hemifrån innan jag kunde skaffa min första egna vovve. Det blev en Italiensk vinthund, en av de lättaste hundarna pälsmässigt man kan ha.
Men efter min utbildning kom jag på andra tankar och utökade lilla familjen med en pudel. Nu hade jag min alldeles egna hund att bada, klippa och lära mig ändå mer av.
Idag är jag alltså en stolt ägare till två härlig hundar som jag förutom leker hundfrisör med tränar och tävlar i rallylydnad och freestyle.

Det finns otroligt mycket att lära sig inom hundfrisörsyrket. Jag vill därför hela tiden lära mig mer och gå på utbildningar för att bli ännu bättre på det jag gör. Ju mer man lär desto mer finns det att lära!

 

 

Jagochmalte