ElsaBeroende på pälsens skick så klipper vi eller badar hunden först.
För det första är det otroligt svårt att få en riktigt tovig hund ren då det inte alltid är så lätt att få in schampot ordentligt i och under tovorna.
Däremot så är det lättare att tovutreda en ren och torr hund. Tovornas typ, storlek och placering får avgöra vilket som är bäst att börja med. Men oftast är det ändå ett bad som får starta besöket på salongen.
Vi ser ju helst att du som ägare borstar och tovutreder hunden själv mellan besöken. Besöken hos oss blir då mycket mer behagliga för hunden.

Efter ett schampobad är det viktigt att använda balsam, här också av fler olika anledningar.
Schampo är avfettande och öppnar upp hårstråt för att få bort smuts.
Balsam i sin tur återfuktar hud och hår och hjälper till att stänga hårstråt igen. Balsamet ger också ett extra skydd mot smuts och slitage. Du kan räkna med att få en hund som håller sig renare och tovfri längre genom att använda balsam.

Efter ett bad hos oss fönar vi alltid hunden torr. En hund går inte att frisyrklippa eller blir väldigt svårklippt om den är blöt.
Det är bra att träna hunden tidigt att inte vara rädd för fönen. En handfön låter inte lika mycket och är inte lika stark som en frisörfön, så den är bra att börja med hemma för att vänja hunden vid senare behandling.

 

Behöver din hund specialschampobad/medicinskt bad så säg bara till. Ta då med hundens schampo till salongen så använder vi det utan problem.
Själv använder vi shampo och balsam från K9 competition på salongen.