Innan hunden lämnas in på salongen ska den vara väl rastad. Möjligtvis inte om du bara kommer förbi för en kloklipp, men om hunden ska stanna en stund hos oss ska den inte behöva hålla sig tills vi är klara. Det kan ta flera timmar i vissa fall.

Bada INTE trimraser på minst 2-3 veckor innan trimbesöket.
Klipphundar badas alltid i samband med klippningen så du behöver inte bada hunden hemma innan besöket.

Vill Du ha en frisyrklippt/ryckt hund vill vi ha in en så tovfri hund som möjligt. Detta för att göra besöket så behagligt, snabbt och skonsamt som möjligt för hunden.
Om hunden ändå är tovig tar behandlingen ofta lite längre tid. Och om det skulle vara för mycket tovor är den snällaste utvägen att raka ner hunden och börja om från början med pälsen. Ju mer tovor och ju tätare huden de sitter desto kortare skär måste användas för att lyckas få bort dem.
Ibland är det oftast bäst för hunden att vara kortklippt och lättskött men vi rakar eller klipper ogärna ner en hund utan ägarens vetskap. Om vi märker vid inlämning att nedrakning kan behövas nämner vi det på en gång.

Vid inlämning pratar vi tillsammans ihop oss om hur Du vill att slutresultatet ska bli. Det är Du som ägare som bestämmer hur du vill ha din hund. Och det är Vår uppgift att gör det så skonsamt som möjligt för hunden.

Vi kommer gärna med goda råd och idéer vad gäller val av frisyrer och pälsvård.